2012. január 31., kedd

A clutch

Sziasztok,
ma megint egy kiegészítőről írok nektek, pontosabban egy táskáról.

Ez a táska a clutch, vagy borítéktáska.
Pár éve jöttek divatba, és nagy sikert arattak. Nekem nagyon tetszettek, főleg a rockosabb darabok, de sose gondoltam volna, hogy ilyen hétköznapi viselet lesz. Pont azért mert amúgy egyáltalán nem praktikus a viselése.:)
Lefoglalja az ember egyik kezét állandóan, és ez igencsak nagy hátrány. Persze az olyan eseményekre ahova az igen különleges clutchokat veszik fel, ott nem a praktikum a fő szempont,és ez nem is baj. Filmes eseményekre, fogadásokra, éttermekbe kitűnő. :)




Viselve:


Nagyon jól néznek ki, de valahogy úgy érzem, hogy nem véletlen, hogy sokáig nem vettem ilyen táskát, nem éreztem a magaménak. Mígnem bejöttek divatba az oversized clutchok / portfolio clutchok  több néven fut, a lényeg, hogy nagyobb a megszokottnál, és általában nem olyan elegáns, inkább köznapi. Mintha egy normál táskának levágnánk a pántjait. Ez se annyira praktikus, bár ezt már az ember a hóna alá kapja,és lett 2 szabad keze. :) 
Én nagy rajongójuk vagyok.
Rendeltem egy ilyet az asos.com ról, és nagyon sokat hordom. Vendégségbe, étterembe, kávézni. Viszont vásárláshoz nagyon rossz, mert nem tudom levenni a polcról amit szeretnék, nehéz egy kézzel fogni is, és kikotorni a pénztárcám. :)
Ez az enyém:
És erre is lássunk pár stílusos példát:






Ti hordtok ilyen táskát ? Tetszik egyáltalán? :)

2012. január 29., vasárnap

Az UGG kérdés

Sziasztok,
ma  egy sokat vitatott témáról írok nektek, és ez nem más mint az UGG csizma.
Van aki imádja, van aki utálja, kevés a közömbös. Elég megosztó darab.

Én személy szerint imádom! 
Eleinte olcsó UGG szerű csizmákat vettem, amik jól néztek ki, de hamar tönkrementek , kitaposódtak, és az már csúnya, és nem is kényelmes. 

Ez a kép jól illusztrálja a különbséget.:


Lett aztán igazi UGG csizmám, ami szuper :) kényelmes, nagyon jó a talpa, jó meleg ( az első csizma amiben nem fázik a lábam ) és tartós. 
Igazából nagyon sok színben tetszik, de az ára miatt lassan megy a beszerzésük. :)
Én a telet ezekben és a fekete bőr láncos csizmámban töltöm. Pozitívuma, hogy könnyű le és felvenni, ami vendégségben praktikus, meg érthető ha az ember reggel ehhez nyúl, csak bele kell bújni és már mehetünk is.

Pár variáció:


Persze még ezer féle létezik. 

Az jó még benne, hogy farmerhez, vagy leggingshez is jól áll, egész nap futkározni,vagy suliba. De akár egy étterembe is felvehető este egy kicsit elegánsabb ruhával, meg táskával.

A sztárok is előszeretettel hordják:


Főleg ezt a Jimmy Choo darabot:
Ezek a csillámosak is nagyon aranyosak:




Még egy cukiság:

Én a MAMMUT 2 ben a Players Roomban vettem két MISSION márkájú csizmát, úgy néz ki mint az UGG, csak jóval olcsóbb, és ezzel is meg vagyok elégedve. 15 000 Ft körül van, ugyan az se kevés, de nekem a 3000 Ft os csizmák nem jöttek be sajnos. 

Nektek tetszenek az ilyen csizmák? Mik a tapasztalataitok?

2012. január 27., péntek

MAC csodáim

Sziasztok,
Ma a gyönyörűségeimről szeretnék írni nektek, és megmutatni. Hosszú évek gyűjtőmunkájának az eredménye a kis kollekcióm :)

 egy kis illusztráció :
És az én képeim :


Szemfesték paletták, utántöltősök és gyáriak, plusz mono szemfestékek különböző limitált kollekciók darabjai főleg. Az állandó szemfestékeket érdemesebb palettába gyűjtögetni.


Szájfények: ugyan nem használok sok szájfényt,mert annyira nem találom kényelmesnek, viszont imádom őket, és gyönyörűek.. így halmozódhatott fel ennyi. mint látjátok főleg bézsek, barnások, barackok és pár rózsaszín található meg. 


Rúzsok: őket már szívesebben viselem, nem zavar ha ki vagyok rúzsozva, de így se használom ki őket eléggé. Főleg MAC-ek, de van pár Clinique és Estee Lauder is. Gyönyörűségek.


Alapozók, púderek: ez nem az összes, de  most éppen őket használom.

Ecsetek, szemceruzák: szemceruzából is több van, de őket használom a legtöbbet, meg szemöldök ceruzák, spirálok, és az én drága ecseteim amik nélkül már nem tudok élni :)

Pirosítók: a felső az Pirosító paletta, utántöltős, a többi pedig javarészt limitált kollekciós, de vannak köztük állandók is.

Ti szeretitek a MAC termékeket?

2012. január 26., csütörtök

Accessorising

Sziasztok,

Tudom, hogy nagyon régen jelentkeztem de mostantól újra lesz időm és bepótolom az elmaradásaim. 
Ma azt szeretném Nektek megmutatni, hogy a ruhatáram alapját és nagy kedvencemet az egyszerű fekete ruhát, hogy szoktam feldobni.

Először is egy Polyvore összeállítás a különböző hangulatokhoz külön külön, ahogy én szeretem :)
Most pedig egy kis összeállítás a saját kiegészítőimből.



Nektek hogy tetszik? Mi a Ti kedvenc kiegészítőtök a szezonban?

2012. január 15., vasárnap

MAC - Daphne Guinness

Sziasztok!
Kicsit megkésve ugyan, de azért szeretnék írni nektek a Daphne Guinness for MAC kollekcióról.
Január elejétől kapható, én rögtön lecsaptam rá, olyannyira rögtön, hogy még volt olyan termék ami meg sem jött :)

kezdjük azzal, hogy ki is az a Daphne Guinness?

Nem véletlen a név, Ő a Guinness sörgyáros családból származik. Úgyhogy alapból jó család sarja, első férje egy görög milliárdos volt akivel három közös gyermekük van.
Daphne egy divat ikon. Legendásan jól öltözött, újító, merész. Minden porcikájában benne van a divat és a stílus, Különböző tervezőkkel dolgozott együtt. Jelentős haute couture gyűjteménye van.
Már a NARS céggel is volt egy közös kollekciója, és most a MAC en volt a sor.






Szerintem ez a kollekció telitalálat! Nem csak a termékek miatt, hanem Daphne személye miatt is. A MAC profiljához remekül passzol. Igazi new yorki stílus, kellő extremitással. A kollekció színei nem finomak, de kifinomultak, hordhatóak.



Az én szerzeményeim:


2 pigment, 3 körömlakk, és a paletta.
Ezen kívűl vettem még egy szemöldökceruzát, az új szempillaspirált, egy krémet és egy szürke szemceruzát.



A paletta : egy világos szín, egy lilás, egy  szürke, egy sötétszürke. A lilás az érdekes nagyon, kicsit olyan szürkés az is.




 Egy gyönyörű lilás barna, és egy fényes világos barna.





Ezekért odavagyok! :)
A bordó szép mély színű, a nude ot meg se akartam venni először, de amikor a boltban megláttam, azonnal beleszerettem, hihetetlenül szép , és kicsit csillámlik, a zöld az nem volt kérdés, imádom ezt a színt, több hasonlóm is van, de ez kicsit sápadtabb, különleges.


A többi termék pedig :

Technakohl liner - Greyprint .
A kollekcióban van egy szürke szemceruza is, de az nem volt még amikor mentem, de annyira úgy éreztem hogy nem véletlenül van benne, hogy vettem egy másik fajtát.





Eye Brows - Fling:
A kedvenc szemöldökceruzám.
Imádom mert tekerős, nagyon pici a hegye, és vékony vonalakat is jól lehet húzni vele.



False Lashes Extreme Black: új spirál, inkább hosszabbít mint dúsít , de azt nagyon. nagyon fekete, jó  a keféje, de nálam a Haute & Naughty maradt a nyerő :) de a csomagolása gyönyörű.





Complete Comfort Cream:
Egy hidratáló, ami rögtön dolgozik, hihetetlenül puha lesz a bőröm tőle, irritált és pirosas bőrre is rakható, megnyugtatja,és segít eltüntetni a nyomokat.
Smink : termékek használatban :)










Nektek hogy tetszik?